PRIORITETNI POSLOVI U BELOM BLATU, STAJIĆEVU I EČKI

Prave planove za novu godinu
Predstavnici mesnih zajednica Belo Blato, Stajićevo i Ečka nadaju se da će bar neke od komunalnih poslova poput asfaltiranja ulica i popravke ulične rasvete naredne godine uspeti da finansiraju od redovnih primanja od grada, a očekuju se i posebni, veći projekti – kao što je gasifikacija u Belom Blatu, koju je gradonačelnik nedavno najavio pri poseti ovom mestu.
Gradska delegacija je nastavila posete selima u okviru pripreme budžeta, kako je preneo gradski sajt.
U Belom Blatu je predsednik Saveta Mesne zajednice Miroslav Markuš obavestio da je primarno rešavanje problema pijaće vode izgradnjom eko-česme, zatim asfaltiranje jedne ulice i saniranje atarskog puta. Takođe je naveo da je sa predstavnicima Grada dogovoreno da će se u 2020. početi sa radovima na tekućem održavanju škole, kao i da će krenuti sa popravkom objekta mesne zajednice.
Stanovnici Belog Blata uskoro će moći i da se priključe na gasovod budući da će se, kako je najavio gradonačelnik Čedomir Janjić, u narednom periodu raditi gasifikacija sela. U ovaj projekat „Srbijagas” će uložiti više od milion i po evra, kazao je on.
Gradonačelnik je takođe pohvalio beloblatsku tradicionalnu „Kobasicijadu”, za koju je rekao da bi mogla da bude uvrštena u manifestacije od značaja za Grad.
Najlepše vesti ipak stižu iz Stajićeva – u 2019. godini u ovom selu rođeno je više beba – 28, a školu, računajući i predškolce, pohađa 260 dece, istakli su članovi i predsednik Saveta tamošnje mesne zajednice Svetozar Stefanov, Nemanja Milinković i Bojan Janjić.
Ipak, ono što je urgentno od komunalnih problema, naveli su, jeste saniranje udarnih rupa na ulicama, dimnjaka na objektu vrtića i nastavak izgradnje kanalizacione mreže. Naredne godine Mesna zajednica Stajićevo planira da obeleži 100 godina od postojanja sela i da podigne spomenik osnivaču ovog mesta parohu Savi Stajiću.
Prema rečima predstavnika Saveta MZ Ečka Milivoja Petrova i Marinela Mendree, u ovom selu najpre je potrebno sanirati asfalt u ulicama, završiti izgradnju kanalizacione i fekalne mreže, ali i urediti seosku pijacu, osvetliti biciklističku stazu i rekonstruisati uličnu rasvetu.
M. M.