PRIPREME ZA PREDSTOJEĆU SEZONU POČELE SU I KOŠARKAŠICE

Druga liga – izazov i nepoznanica

Početkom avgusta košarkašica Proletera 023 pripremaju se za predstojeću sezonu. Igraće u Drugoj ligi Srbije koja kreće u oktobru.
– Pripreme teku po planu, treniramo dva puta dnevno. Pre podne radi se sa loptom, a večernji trening je predviđen za vežbe snage i kondicije. O novoformiranoj Drugoj ligi ne znamo mnogo detalja, još nisu poznati ni svi učesnici, pa o našim planovima i ambicijama možemo da pričamo kasnije. No, u svakom slučaju za nas je to novi izazov, a mislim da nam je mesto u gornjem delu tabele – istakao je Marko Marinkov, trener ŽKK Proleter 023.
U odnosu na prethodnu sezonu, u timu neće biti Mia Milošević i Zorana Lambić. Sofija Olić je dobila produženi odmor jer je kao reprezentativka Srbije učestvovala na prvenstvu Evrope za juniorke u Italiji, a pozvana je i na mini pripreme seniorske reprezentacije.
– Kada nam se priključi Sofija Olić, bićemo kompletni. Ona je dobro igrala u Italiji, zadovoljan sam njenim nastupom i siguran sam da će i u predstojećem prvenstvu biti na vrhunskom nivou – dodao je Marinkov.
On je naglasio da će se dosta pažnje usmeriti i na takmičenja mlađih kategorija. Akcenat će biti na kadetskoj ekipi od koje očekuje da se plasira u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije u kojoj će nastupiti 12 ekipa.
D. PETROVIĆ