PROBLEM NEDOSTATKA JAVNOG TOALETA U GRADU MOŽDA PRED REŠENjEM

U planu dva nova!

Ulice poput Pupinove i Gimnazijske su mesta koja se više godina koriste za vršenje nužde u nedostatku odgovarajućih objekata. Nesnosan smrad i nimalo prijatan prizor neretko najužeg centra grada, a pogotovo tokom letnjih meseci i o datumima velikih manifestacija i masovnih događaja.
Javni toaleti u našem gradu ne postoje već šest godina i zato su građani prinuđeni da koriste toalete u javnim ustanovama ili lokalnim kafićima i slično.
Ipak, ova ružna slika će možda biti samo ružno sećanje, jer je Grad konačno krenuo, kako se čini, u rešavanje ovog problema. Naime, prema rečima Gorana Kravarušića, načelnika Odeljenja za privredu Gradske uprave, u planu je izgradnja dva javna toaleta. Jedan bi trebao da bude u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, dok bi lokacija drugog bila na Žitnom trgu.
– Naše ekipe trebale bi da izađu na teren u najkraćem roku, možda i do kraja ove nedelje, kako bi utvrdili kakvo je stanje terena na tim lokacijama. Tek posle toga bi se krenulo sa raspisivanjem javne nabavke za odabir projektanta. Posle toga će se znati vrednost celog projekta, kao i vreme koje je potrebno da se ovi značajni objekti izgrade – objasnio je Goran Kravarušić.
Ž. M.