PRODAVNICA ZDRAVE HRANE „GRICKO ŠPAJZ“: Godinu dana u službi zadovoljnih kupaca

Poslednjih godina sve je više onih koji se iz bilo kog razloga okreću konzumiranju zdrave hrane. Vodeći se prvenstveno ovom mišlju, porodica Petronijević iz Zrenjanina, odlučila se da pre tačno godinu dana otvori privatnu firmu „Gricko špajz” u ulici Koče Kolarovoj broj 46, i da na taj način, prodajom zdrave hrane, utiče na sopstvene navike, ali i da svoja stečena znanja i iskustva, razmeni sa potrošačima.

– Godinu dana je prošlo od kako je otvoren „Gricko špajz”. Malo je reći da su naši utisci više od odličnih. Sa cenjenim potrošačima, možemo slobodno reći, imamo više komšijski odnos, a ne samo poslovnu relaciju prodavac – kupac. Sve što znamo naučili smo upravo od njih. Za godinu dana razvijali smo se i rasli zajedno, na obostrano zadovoljstvo. Danas se ljudi često žale na nekulturu, netoleranciju, nepoštovanje i neraspoloženje prodavaca. Verujte, to nije slučaj u „Gricku” – započinje priču Robertina Petronijević, vlasnica.

Gricko špajz napreduje svakodnevno, a pored dosadašnjih programa koje imaju za dijabetičare, nude i proizvode bez glutena, kozmetiku za bebe, prirodnu kozmetiku za odrasle, za negu lica, kose, tela, razne kreme za vene, reumatske tegobe, a mogu se naći i himalajske lampe koje služe za zdravlje kompletnog oraganizma. Neizostavni su i čajevi, te se u ovom lokalu može naći blizu 50 vrsta. Uvek su raspoloženi da izađu u susret kupcima i svoj repertoar prilagode i najzahtevnijim potrebama.

– Slušajući zahteve naših komšija u toku meseca jula planiramo i sa prodajom tofu sireva, biljnih pašteta, veganskih salama i ostalih sličnih prozvoda. Do kraja godine planiramo da u sklopu rada „Gricko špajza” ponudimo, prvenstveno našim komšijama, naravno i ostalim sugrađanima iz Grada i okoline, savete vezane za ishranu, ali i usluge kvalifikovanog nutricioniste. Još jedna novina u ovoj godini počinje od avgusta, a svakog 10. i 11. u mesecu davaćemo penzionerima 10 odsto popusta na naš asortiman – kaže naša sagovornica.

Nažalost, porast obolelih svakog životnog doba, od najmlađih do najstarijih je prisutan, ali je primetno i to da se svest o načinu ishrane menja, ne samo kod obolelih već i kod zdravih osoba.

– Nadamo se da ćemo i u ovoj novoj „Grickovoj” godini raditi još bolje i više sa mnogo novina i pružiti našim kupcima ono što im je zaista potrebno i što su zaslužili širok asortiman uz veliki osmeh i mnogo entuzijazma .


M.Malbaški
Foto: „Gricko špajz”