PROFESOR DARKO RADLINSKI PROMOVIŠE GOLF I RADI SA MLADIMA

Ljubav je počela u Španiji…

Golf je sve popularniji u Srbiji, pa i u Zrenjaninu. Taj sport je konačno 2016. godine u Brazilu postao i Olimpijski, a to je bilo prvo nadmetanje golfera nakon Igara u Sent Luisu 1904. godine. Profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Žarko Zrenjanin” Darko Radlinski (bivši rukometaš) prihvatio je poziv Golf asocijacije Srbije (GAS) da promoviše ovaj sport kroz rad sa decom, a i sam je postao takmičar.
Golf sam zavoleo još kada sam prvi put uzeo štap u ruke, a to je bilo u Španiji tokom posete kumu Milanu Grubanovu, saigraču iz Proletera, koji takođe voli golf. Video sam da je to odličan sport koji će me rasteretiti od rukometa i tada je sve počelo. Skromno poznavanje golfa počeo sam da nadograđujem uz podršku Irene Šuturović Bogdanović i Jovane Trifunović iz GAS-a kao i trenera braće Vlade i Nenada Simeunovića. Oni su obučili mene, da bih ja početna znanja prenosio deci. Pružili su mi priliku da se edukujem i napredujem – ističe Radlinski.
Nakon godinu i po dana on je položio ispite i dobio dozvolu da igra golf svugde u svetu. Polaganjem praktičnog dela i ispita na Višoj školi u Beogradu, zaslužio je zvanje operativnog trenera golfa. Prvu priliku da se susretnu sa tim sportom dobili su mališani OŠ „Žarko Zrenjanin”. Darko Radlinski je započeo i saradnju sa Golf klubom Centar, koji se nalazi na putu između Zrenjanina i Žablja.
– Ljudi iz tog Kluba su pozitivni i otvoreni za saradnju. Predsednica Milica Osap je puna entuzijazma koja želi da se škola golfa razvija u odličnim uslovima za rad. U Klubu, osim nje, radi i trener Robert Savić, a mlade nade i ja mnogo učimo od njih. Nedavno sam odigrao svoj prvi turnir. Zadovoljan sam, težim da usavršavam igru i da budem deo porodice u Golf klubu Centar – naglasio je Radlinski.

  • TALENTOVANI GOLFERI
    Brojni mališani žele da se priključe treninzima. Radlinski kaže da ima mnogo talentovanih mladih golfera. Izdvojio je Minu Mijatović, Matiju Armuša, Luku Markovića, sestre Tesu i Laru Fodor, Nikolu Uzelca, Unu Ninkov, Tamaru Ivković i Vuka Radlinskog.

D. PETROVIĆ