Profesor Pavlović kandidat?

Piše: Dalibor Bubnjević

Nakon što je premijer Aleksandar Vučić saopštio da će raspustiti Vladu Srbije, svima je postalo jasno da se suočavamo sa opštim izborima. Pored članova lokalnih i pokrajinskih parlamenata, biraćemo i narodne poslanike u Skupštini Srbije. Odluka lidera Srpske napredne stranke izazvala je oprečne reakcije kako u vlasti, tako i u opoziciji.
Glavna dilema u ovdašnjim sedištima političkih partija jeste ko će biti kandidati za gradonačelnika. Po svemu sudeći, naprednjaci se nalaze u najlagodnijoj poziciji, budući da aktuelni prvi čovek grada postiže zavidne rezultate, a u anketi Lista „Zrenjanin“ uživa najveću podršku (odmah posle Gorana Kneževića).
Socijalisti su i dalje podeljeni! Značajan broj sledbenika Željka Malušića smatra da bi trebalo podržati kandidata SNS-a za gradonačelnika. Oponenti navedenom stanovištu (koji i dalje u dnevnoj sobi drže sliku Slobodana Milošević) ističu da bi takva odluka značila kraj SPS-a u najvećem gradu u Banatu.
Ovih dana je u javnosti procurila ideja da bi objedinjeni predlog opozicije za gradonačelnika mogao biti prof. dr Milan Pavlović, odlazeći dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“. Zanimljivo je da profesora Pavlovića, koji se od nedavno skućio u Zrenjaninu, podržava krnji sastav najuglednijih ovdašnjih privrednika.