PROFESOR TROMBONA BRANISLAV GAGIĆ O UTISCIMA SA KONFERENCIJE IZ MAĐARSKE I SABORA U GUČI

Srbija vidljiva na svetskoj sceni duvačkih orkestara

Grad Mako u Mađarskoj bio je domaćin Svetske konferencije duvačkih orkestara (WASBE) i 25. jubilarnog Međunarodnog festivala duvačkih orkestara od 17. do 20. avgusta. Učestvovali su predstavnici i iz četrnaest zemalja, a državu Srbiju predstavljao je naš sugrađanin, profesor trombona Branislav Gagić. U svom izlaganju govorio je o trenutnoj situaciji i položaju duvačkih orkestara u našoj zemlji.
Na završnom koncertu, na kojem su svi učestvovali (oko 700 muzičara), uz domaćina dr Jožefa Čikotu, profesor Gagić je imao čast da diriguje zajedničkim orkestrom.
– Za mene je to bila velika čast, ali istovremeno i odgovornost. Trebalo je toliki broj muzičara, iz raznih država (Mađarske, Rumunije, SAD, Češke, Kine…), sa svega jednom probom, okupiti i uskladiti da zvuče savršeno. Izuzetna je čast predstavljati i svoju zemlju na svetskoj konferenciji, gde su sve oči uprte u vas i gde svi pomno slušaju i odmeravaju svaku reč i prate prezentaciju na velikom platnu – kaže Branislav Gagić.
– Moram da istaknem da smo mi već godinama, otkako sam predstavnik Svetske asocijacije za duvačke orkestre (WASBE) za Srbiju, veoma vidljivi i prepoznatljivi na svetskoj sceni duvačkih orkestara.

M. ML.

16-1-1-Branisalv Gagic dobija Gраn pri

Opširnije u štampanom izdanju