NAJAVE DOGAĐAJA

GRADSKA BAŠTA
U četvrtak, 30. avgusta od 20 časova je muzički program „Duo Staša i Sneža”. Na repertoaru su domaći i strani pop i rok hitovi. Veče smeha i razonode, uz duhovite opaske i zapažanja Srđana Slijepčevića u prepoznatljivom stend ap formatu biće u subotu, 1. septembra, u 20 sati. Pozorišna predstava „Ne oklevaj – improvizuj”, autorski projekat Srđana Karanovića, zakazana je za nedelju, 2. septembar. Predstava je rađena sa klasom glume FDU u sedmom semestru i zasnovana je na nizu vežbi improvizacija. Ulaz je besplatan.

ZRENJANIN ZOVE 07
Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove 07” održaće se od 31. avgusta do 1. septembra u amfiteatru Kulturnog centra, u okviru „Dana piva”. Prvo festivalsko veče, u petak 31. avgusta, od 22 sata, nastupa grupa „Neke face”, zatim u 23 sata „3 mačke 100 godina”, u 00.00 bend „Šoplifters” (Shoplifters) i u 00.45 sati sastav „Dip stedi” (Deep steady). U subotu, 1. septembra, u 22 sata pred publikom će se pojaviti Ana Avramov i bend, u 23 sata nastupa sastav „Sukob interesa”, u 00.00 grupa „Overdrajv” (Overdrive). Ulaz je besplatan.

FESTIVAL
„Novi prostori” je interdisciplinarni festival savremenog umetničkog stvaralaštva mladih koji će biti realizovan na različitim lokacijama u Zrenjaninu od 2. do 5. septembra. Ulaz je slobodan na sve programe. U nedelju, 2. septembra, u 19 sati je nastup „Zrenjaninskog kamernog hora”, u 19.15 je performans na štulama ispred bivše Robne kuće.
U ponedeljak, 3. septembra, od 10 do 13 časova je koreografsko plesna radionica „Pokreni se, Žarko” u centru grada, u 13 časova su projekcije kratkih filmova nastalih u okviru treninga „Koliko košta(m)” kod Zrenjaninske gimnazije. U 19 časova je performans „Ogledalo” i svečano otvaranje festivala na stepeništu prema platou dr Zorana Đinđića, dok je u 21 sat predstava „O s(a)vesti – esej u pokretu o Dadi Vujasinović” u atrijumu Narodnog muzeja. U utorak, 4. septembra, od 10 do 13 časova je koreorgafsko plesna radionica „ZR na pločnicima i betonu” u glavnoj ulici i okolnim ulicama. Od 17 do 19 časova, biće dve predstave „Unutrašnja svetla” (Inner lights), a specijalni gost je „Zrenjaninski kamerni hor”, u atrijumu Narodnog muzeja.

DEČJE ZABAVILIŠTE
U toku „Dana piva” u Plankovoj bašti i KC organizuju se dečje radionice, predstave, nastupi dečjih horova. Ulaznica na radionice su plastični čepovi, a realizovane stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ih ponesu kući, otkupljuju se i po proizvoljnoj ceni doniraju Udruženju „Beta”. Više o ovome na www.kczr.org.