PROLETER 2006 NE NASTUPA U A LIGI

Pauza za seniorski tim

Na konferenciji klubova A i B lige saopšteno je da seniorska ekipa Proletera 2006 ove sezone neće igrati u A ligi. Zrenjaninski klub je odlučio da zamrzne status na godinu dana. Tim povodom čuli su se različiti stavovi, a jedna od njih je da je klub ugašen. Amir Teljigović, prvi trener Proletera 2006, demantuje takve tvrdnje.
– Pošto nemamo dovoljno seniorskih igrača, a deca iz naših mlađih kategorija još nisu stasala, rukovodstvo je donelo odluku da seniorska ekipa pauzira i da se okrenemo radu sa mlađim kategorijama, zbog čega u osnovi i postojimo. Finansijska sredstva koja treba da obezbedimo za A ligu nisu mala, pa je i to jedan od razloga što smo odlučili da propustimo ovu sezonu – ističe Teljigović.
U ovom trenutku u svim mlađim selekcijama Proletera 2006 vežba oko 150 igrača. Oni će se, kao i prethodne sezone, takmičiti u svojim kategorijama.
– Kadetska i pionirska ekipa će igrati Kvalitetnu ligu Vojvodine. Ostali mlađi igrači će nastupati u takmičenjima pod okriljem našeg Saveza. Omladinska ekipa sarađuje sa FK Radnički. Procenili smo da nije realno da dva kluba u gradu imaju dve prosečne omladinske ekipe. Želimo da napravimo jedan sastav dovoljno jak da bude u vrhu vojvođanskog fudbala – zaključuje Teljigović.

N. M.