PROLETER DRUGi NA TURNIRU „POBEDNIK ZRENjANINA 2016”

Mladi pokazali raskošan talenat
Sedam ekipa učestvovalo je na prvom ekipnom juniorskom turniru „Pobednik Zrenjanina 2016” koji je organizovao ODžK Proleter MD. Tim domaćina došao je na ovom nadmetanju do vicešampionske titule.
U grupi A borili su se beogradski Partizan, Kinezis iz Niša i Proleter MD, a u grupi B Sloven iz Rume, beočinski Cement, Bezbednost iz Novog Sada i Beograd MD.
Partizan je pobedio na oba meča, a Zrenjaninci su nakon trijumfa nad Nišlijama (10:4) prošli u polufinale. U grupi B Beograd je slavio na oba meča, a Cement je savladao Sloven i izborio polufinale.
Pobedom nad Cementom Partizan se plasirao u finale, a Proleter je nakon zanimljivog i neizvesnog meča savladao Beograd (8:6), i tako zakazao finalni duel sa Partizanom. Beograđani su u meču za trofej bili bolji (8:6), ali su Zrenjaninci ipak zadovoljni drugim mestom osvojenim u veoma jakoj konkurenciji.
– Prema oceni učesnika i predstavnika Džudo saveza Srbije i Vojvodine, organizacija je bila na visokom nivou. Nadamo se da će turnir prerasti u međunarodni i da će biti još više učesnika. Inače, na ideju da priredimo ovakvo takmičenje došli smo sa ciljem da mladim, perspektivnim džudistima pružimo priliku da kroz ekipne mečeve stiču iskustvo – istakao je Tomislav Kohajm, trener Proletera.
Za Proleter MD nastupili su Danilo Počuča, Daniel Šipoš, Vidak Vučinić, Miomir i Lazar Jovanović i Filip Đinović.
B. MANDIĆ