PROLETER JE POČEO PRIPREME ZA NASTUPAJUĆE PRVENSTVO U ARKUS LIGI

Sastav je promenjen, ali su ciljevi isti

Rukometaši Proletera su nakon letnjeg odmora održali prvi trening, a po tradiciji igrali su fudbal. Zrenjaninski tim je znatno promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Želja onih koji sada nose crveno-beli dres je da igraju lep rukomet i da vrate ljubitelje rukometa na tribine.
– Klub su napustili Nenad Todorov, Nebojša Kanižaj, Jovan Ranković, a odlazak su najavili još i Braća Aleksa i Marko Gaćinović i Saša Terzić. Ekipu je pojačao Momir Rnić junior koji je stigao iz makedonskog Metalurga. Osim njega, novajlije su Marko Živković (Novi Pazar), Miroslav Jovanovski (Spartak, Subotica), Nikola Antić (Niš), a očekujemo dolazak mladića iz Čačka. Još čekamo potvrdu da li će ostati Miloš Pavlović koji je prošle sezone stigao iz Dinama, a postoji verovatnoća da će nam se pridružiti i njegov rođeni brat – ističe Momir Rnić, trener RK Proleter.
Poznato je kako će izgledati i takmičarske grupe ove sezone. A grupu čine Vojvodina, Metaloplastika, Dinamo, Radnički (Kragujevac), Novi Pazar, Obilić, Crvena zvezda i Jugović. U B grupi će igrati: Partizan, Dubočica, Rudar (Kostolac), Šamot, Spartak, Proleter, Mokra Gora iz Zubinog Potoka i Železničar (Niš).
– U našoj grupi Partizan je favorit, Dubočica se ozbiljno pojačala, a ostale ekipe su izjednačene. Mislim da uz dobar rad, plej–of nije daleko. Najbitnije je da ne dođemo u situaciju da se do poslednjeg kola borimo za opstanak – kaže trener Rnić.
Prvenstvo počinje 18. septembra, a do tada će Zrenjaninci igrati kontrolne mečeve. Sa Kolubarom će snage odmeriti 14. avgusta, a 21. je turnir u Temišvaru gde će rivali Proletera biti Politehnika, Kluž i druga ekipa Vesprema. U Zrenjanin 28. avgusta dolazi Sloboda iz Tuzle, a poslednji ispit forme će biti Memorijalni turnir u Crvenki.

D. Petrović

 

  • MILOŠEVIĆ NOVI PREDSEDNIK
    Nedavno je održana Skupština na kojoj je, umesto dosadašnjeg prvog čoveka Kluba Dragana Božjaka, za predsednika izabran privrednik Milan Milošević. On je bivši fudbaler i fudbalski sudija, a privatnik je od 1992. godine. Nekada je bio predsednik FK Radnički, a trenutno pomaže FK Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva.
    – Uglavnom mi zapadne da vodim klubove koji se bore za opstanak ili su pred gašenjem, a ja se, uz pomoć svojih prijatelja trudim da ih stabilizujem i postavim na noge. Nadam se da će tako biti i u Rukometnom klubu. Imam poverenje u trenera Momira Rnića i verujem da će ekipa imati bolje rezultate nego prošle sezone. Sa kompletnim programom rada upoznaću javnost čim dobijem izveštaj o radu mog prethodnika – rekao je Milan Milošević.