PROLETER POSLE PORAZA U ZUBINOM POTOKU DOČEKUJE DINAMO

Da li je pobeda dovoljna za opstanak?
Rukometaši Proletera su u 21. kolu Super B lige u Zubinom Potoku izgubili od Mokre Gore rezultatom 25:16 (11:8) i tako šanse za opstanak sveli samo na teoriju. U poslednjem kolu (petak, 18 sati, Kristalna dvorana) crveno-beli se sastaju sa prvoplasiranim Dinamom, ali ni pobeda im ne garantuje da će zadržati status B superligaša. Da bi Zrenjaninci ostali u ligi potrebno je i da Zlatar izgubi od Crvenke.
– U Zubinom Potoku presudilo je iskustvo domaćih igrača, mladi rukometaši Proletera hrabro su se borili, ali nisu izdržali do kraja. Sada je najvažnije da savladamo Pančevce, a da li će to biti dovoljno, videćemo. Mi smo bitku za opstanak izgubili u jesenjem delu prvenstva kada smo kod kuće poraženi od Mokre Gore i igrali nerešeno sa Dubočicom – kaže trener Momir Rnić.
On naglašava da je njegov tim u prolećnom delu prvenstva realizovao plan, ali da je sticajem okolnosti i nekih nepovoljnih, pa čak i čudnih rezultata, došao u situaciju da ispadne iz lige.
– Ako pobedimo Dinamo, imaćemo 22 boda, što je 50 odsto od ukupnog broja bodova koje je moguće osvojiti u prvenstvu. Biće to prvi put u istoriji da ekipa sa takvim skorom mora da pređe u niži rang – naglašava Rnić.

B. MANDIĆ