PROMOCIJA ŽENSKE KOŠARKE U ZRENjANINU

Mamac za devojčice
Košarkašice beogradske Crvene zvezde i Partizana odigrale su u ponedeljak, zahvaljjujući angažovanju humanitarno-sportske Fondacije Nataše Kovačević i lokalne samouprave, promotivni meč u Zrenjaninu. Cilj utakmice je podrška ŽKK Proleter 023 i popularizacije ženske košarke. Meč je bio atraktivan, pa su se često čuli aplauzi nekoliko stotina navijača na tribinama Kristalne dvorane. Posle izjednačene borbe u prvom poluvremenu (36:36) trijumfovala je Crvena zvezda (81:66).
– Fondacija nam je obezbedila rekvizitu i koševe za mini basket. Nadam se da će susret večitih rivala doprineti da se devojčice opredele da treniraju košarku. U podmlatku Proletera 023 radimo sa sedamdesetak devojčica, a mogli bi da okupimo i više. Naša seniorska i kadetska ekipa plasirane su vrh liga u kojima igraju. Mislim da smo zanimljivi za sponzore uz čiju bi pomoć vrlo brzo postali ugledni prvoligaški kolektiv – istakao je trener Marko Marinkov.
Darko Karan, prvi čovek KS Vojvodine i član UO KS Srbije, uručio je zahvalnice Nataši Kovačević, predstavnicima Zvezde i Partizana i Dušku Radišiću, pomoćniku gradonačelnika, koji je priznanje primio u ime lokalne samouprave.
G. Novaković