PRONAĐI KUĆNOG LJUBIMCA U AZILU ZA ŽIVOTINJE

Udomi, ne kupuj!

Veliki broj napuštenih životinja je ozbiljan problem i u njegovo rešavanje treba da se uključe svi. Osim nadležnih državnih institucija i sami građani treba da daju svoj doprinos rešavanju ovog problema. Obaveza svakog vlasnika psa jeste da ga obeleži (čipuje), redovno vakciniše, da brine o svom kućnom ljubimcu i da ga ne pušta bez nadzora – rekla je ovim povodom Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo”.
Ona je napomenula da je efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina udomljavanje koje „Čistoća” promoviše od početka rada azila.
– Svako ko želi da udomi kućnog ljubimca može da se javi na broj telefona 064/811-68-78, ili da tokom svakog dana sem nedelje, dođe u periodu od 10 do 14 časova u azil u Ulicu dr Tihomira Ostojića bb. Da bi građani udomili kućnog ljubimca potrebno je samo da ponesu ličnu kartu i potpišu ugovor o udomljavanju psa ili mačke – napomenula je Tančić.
– Od početka rada Prihvatilišta do danas, udomljeno je više od 3.000 pasa iz čega zaključujemo da su mnogi građani prepoznali potrebu za brigom o dobrobiti životinja, što je nama kao preduzeću koje se bavi rešavanjem problema napuštenih životinja i koje promoviše udomljavanje životinja izuzetno važno – rekla je Danijela Tančić.

S. V.