Protić rekao „ne“ Malušiću i „fabrici vode“

Piše:Dalibor Bubnjević

Mir i tišina u ovdašnjem odboru Socijalističke partije Srbije (SPS) trajali su svega nekoliko dana! Nedavna skupština Gradskog odbora delovala je idilično. Naivni posmatrač bi pomislio da će se partijski drugovi možda čak i okumiti. Međutim, poput popularnih serijala, ispod površne uljudnosti krilo se nešto sasvim drugo!
Ovih dana smo svedoci (ne)prijatnih okolnosti za Željka Malušića. Njegov doskorašnji zamenik, Zoran Protić, odlučio je da napusti SPS i nađe utehu u Srpskoj naprednoj stranci. Možda Malušić nije obeshrabren, iako je u pitanju njegov bliski prijatelj. Ipak, navedeni transfer odraziće se na infrastrukturu stranke Ivice Dačića u Banatu. Reč je o glavnom operativcu koji je cementirao uspeh socijalista na lokalnim izborima 2020. godine.
Vredno pomena je i to da je Zoran Protić čovek od struke – diplomirao je tehnologiju. Na mesto direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ je došao 2017. godine iz „Vodovoda i kanalizacije“. Javna je tajna da je radno mesto promenio zato što se protivio ideji tadašnjeg gradonačelnika o tzv. fabrici vode. Prvi je ukazao da forsirani koncept neće zaživeti, tj. da je projekat osuđen na propast!