PRVA POSETA AMBASADORA KUBE ZRENJANINU: Razgovori o saradnji

Gustavo Trista Del Todo, ambasador Republike Kube, sa suprugom prvi put je danas posetio Zrenjanin. Prijem za gosta iz ove Karipske zemlje upriličio je gradonačelnik Čedomir Janjić, a prisustvovali su njegov zamenik Saše Santovac i ostali saradnici.

Ambasador Kube izrazio je veliko zadovoljstvo što je posetio naš grad i zahvalio se na srdačnom prijemu. Prisutnima se obratio na srpskom jeziku.

kubanski ambasador01_resize

– Prvi put sam u Zrenjaninu, ali ne i u Srbiji. Pre 25 godina, u svom prvom mandatu, bio sam u Beogradu. Sa vašim gradonačelnikom sam razgovarao o veoma zanimljivim temama i kroz priču se upoznao sa gradom i njegovom istorijom. Zrenjanin je lep grad, a ljudi su izuzetno prijatni. Nadam se da ćemo u budućnosti raditi na uzajamnoj saradanji – izjavio je ambasador Kube Gustavo Trista del Todo.

On je prokomentarisao konstataciju da Srbi i Kubanci imaju sličan mentalitet.

– Kuba i Srbija su kao države dosta udaljene, ali sigurno je da imamo nešto zajedničko. Kubanci su, kao i Srbi, otvoreni za saradanju, iskreni, druželjubivi i veseli. Ovde se zaista prijatno osećam, a nadam se da ću doći još koji put u naredne tri godine koliko ostajem u Srbiji. Naši odnosi sa Srbijom su dobri, a nadam se da će biti još bolji – dodao je Del Todo.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je značaj posete još jednog u nizu ambasadora, kao i to da naš grad sve češće posećuju visoke svetske zvanice. Sa svakom delegacijom razmenjuju se iskustva i govori se o saradanji.

Nakon prijema gradonačelnik Janjić je goste poveo u obilazak centra grada, Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

M.Malbaški

kubanski ambasador02_resizekubanski ambasador03_resize