PRVENSTVO DRŽAVE U VESLANJU: Medalje za Svetlanu i Lava

Članovi Veslačkog kluba „Zreneks 1995“ osvojili su dva odličja na Državnom prvenstvu, koje je održano od 28. do 30. juna na Paliću. 
Svetlana Ristin je zajedno sa koleginicama iz beogradskih klubova Crvene zvezde i Grafičara pobedila u trci seniorki u četverac skulu. Svetlana studira na Institutu tehnologije na Floridi i vesla u osmercu ovog univerziteta, sa kojim je nedavno osvojila titulu vicešampionki Sjedinjenih Američkih Država u drugoj diviziji Nacionalne studentske sportske asocijacije (NCAA).
Drugu medalju za „Zreneks“ na Državnom prvenstvu – bronzanu – osvojio je kadet Lav Adamov u skifu. Njemu je ovo prva godina u kadetskoj konkurenciji.
Do četvrtog mesta u četverac skulu za seniorke došle su Ana Milinković iz „Zreneksa“, Mila Dabović iz VK „Begej 1883“, nekadašnja članica „Zreneksa“, a sada veslačica Crvene zvezde Jovana Arsić i Branislava Ivkov iz Čuruga.
Trener veslača „Zreneks 1995“ Veselin Vučićević zadovoljan je nastupom svojih takmičara, a kaže da se Lav posebno obradovao medalji. Dodaje da je u klubu nešto manje članova nego pre, kao i da je teško trenirati na zapuštenom i zaraslom jezeru kod nekadašnjeg Žitoprodukta.

M.M.

FOTO: Veslački savez Srbije