PRVENSTVO SRBIJE U STONOM TENISU: Banat pobedio Crvenu zvezdu sa 4:3

U borbi za ovogodišnju titulu ekipnog prvaka Srbije u stonom tenisu, zrenjaninski Banat je kao domaćin u ponedeljak uveče (18. juna) pobedio beogradsku Crvenu zvezdu (4:3). Prvi meč finala plej-ofa odigran je u novoj dvorani sportova, i prikazanom igrom obeležili su ga imenjaci – Marko Petkov iz Banata i Marko Jevtović iz Zvezde. Obojica su pobedili oba svoja protivnika, a jedan protiv drugog igrali su u tek meču dublova, čijim ishodom je i određen konačan rezultat susreta Banata i Crvene zvezde. U paru sa Ilijom Majstorovićem, Petkov je protiv Jevtovića i Radonjića slavio sa ubedljivih 3:0, još jednom potvrdivši da je u izuzetnoj formi i da je opravdano pozvan u reprezentaciju Srbije.

Drugi meč finala plej-ofa u stonom tenisu, igra se u sredu, 20. juna, u Beogradu, a ukoliko Petkov, odnosno Đorđe Borčić i Majstorović ponove igru iz Kristalne dvorane, opravdano je očekivati da će Zrenjaninci već tada slaviti titulu prvaka. Ukoliko ipak crveno-beli predvođeni Jevtovićem u sredu uveče slave, pitanje ekipnog prvaka Srbije u stonom tenisu za sezonu 2017/2018 biće rešeno u trećem meču, majstorici koja će se igrati u Zrenjaninu, u petak, 22. juna.

Z.D.

Foto: Ivan Pančić i Zoran Dedić

stoni tenis 8 Stoni tenis 1 Stoni tenis stoni tenis 7 stoni tenis 6 stoni tenis 5 stoni tenis 4 stoni tenis 3 stoni tenis 2