RADOŠ PEJOVIĆ, NOVO LICE SNS-a

Svako ko stavlja porodicu na prvo mesto, može računati na moju podršku

Bivši član pokreta „Dveri”, Radoš Pejović, nedavno je, odlukom da pređe u Srpsku naprednu stranku (SNS), izazvao burne reakcije javnosti.
U intervjuu koji je dao za RTV „Santos”, izjavio je da mu nisu zasmetali razni novinski naslovi, ali da mu se čini da mnogi koji su vest negativno preneli, nisu slušali ono što je na konferenciji rečeno. Pejović je objasnio, kako je i tada naglašeno, da je fokus na porodici, i da ovde nije reč o prelasku iz jedne stranke u drugu, već o plemenitoj ideji koja već duže vreme treba da bude u žiži društvenog interesovanja. Prava vest je da porodična politika dobija svoje mesto u Pokrajinskoj vladi, gde će porodična institucija dobiti svoje utemeljenje, naglasio je Pejić.
– Ceo život sam se trudio da razvijam ideje porodične politike, razmenjivao sam iskustva sa ljudima i organizacijama kod nas i u inostranstvu. Izvršna vlast pružila je podršku nečemu što je do sad bilo na nivou priče, na čemu sam jako zahvalan – rekao je Pejić.
Porodična politika, koja će biti glavna struja Pejovićevog delovanja, kako je naveo, konačno je privukla pažnju vlasti. Naročito nakon pandemije, porodica treba da ima važno mesto i maksimalno se zaštiti pod posebnim resorom koji će se isključivo time baviti, smatra Pejović.
– U SNS sam prešao jer je prepoznao važnost porodičnih vrednosti. Svako ko porodicu stavlja na prvo mesto i spreman je da ulaže u njeno očuvanje, može računati na moju podršku. Ovo je epohalini trenutak, za mene je početak jedne ere koja će učiniti politiku lepšom – kaže Pejović.
Ceo tim koji će biti sastavljen na nivou Pokrajine, obezbediće da u društvenopolitičkom životu porodica dobije mesto koje zaslužuje, definisao je Radoš Pejović.
Kako je pojasnio sagovornik „Santosa”, nakon članstva u pokretu „Dveri”, on je porodičnu politiku za koju se zalaže, sada preneo u novi prostor koji će mu pružiti više mesta za njeno razvijanje u budućnosti. O samoj organizaciji još nije mogao preciznije da govori, ali je najavio da će ona u Pokrajini dobiti zaseban deo, ili u okviru Sekretarijata ili u okviru nekog novog sektora, što je, naglasio je, za njega manje bitno.
– Možda je ova godina loša zbog korone, ali što se tiče porodice i porodičnih vrednosti, za mene je najbolja moguća. Verujem da ćemo uspeti da instituciju porodice postavimo tamo gde joj je mesto – istakao je Pejović, ocenjujući da je vreme da se politička situacija stabilizuje i da se svi zajedno borimo za isti cilj.
– Negativni komentari nisu me vređali, ali nisam ostao imun na njih. Smatram da kada neko želi dobro, nije važno u kom je taboru. Voleo bih da se zajedno borimo da porodica u Srbiji dobije na važnosti i vrednosti – zaključio je Pejović.

J. Šormaz