RADOST ZA SVE MEŠTANE: Otvorena fiskulturna sala u Mihajlovu

Danas, na praznik grada, u Mihajlovu je otvorena fiskulturna sala pri Osnovnoj školi „Sonja Marinković“.

U prisustvu mnogobrojnih meštana i predstavnika gradske uprave, predsednik Saveta Mesne zajednice Mihajlovo, Erne Tot, iskazao je svoje zadovoljstvo zbog završetka ovog objekta, koji je u izgradnji skoro pet godina. 

mihajlovo-0007_

– Ovde živi manje od 1.000 stanovnika, ali za sve nas ovo je veoma važan dan. Generacije i generacije naših meštana je čekalo da ima fiskulturnu salu, a pozivamo i naše komšije iz Jankov mosta da dođu kod nas kad god ima treba, naša sala će biti otvorena i za njihovu decu – izjavio je Tot.

On je zahvalio gradonačelniku Zrenjanina, Čedomiru Janjiću, kao i njegovim saradnicima, rekavši da je gradska uprava prepoznala njihove potrebe i završila izgradnju sale. 

mihajlovo-0008_

– Mislim da bi svaki moj kolega gradonačelnik bio ponosan kada bi za godinu dana otvorio tri velike fiskulturne sale. Pre tačno godinu dana otvorili smo jednu u Aradcu, pre nedelju dana u Botošu, a sada je i ova u Mihajlovu otvorena za sve meštane – izjavio je gradonačelnik prilikom obraćanja okupljenim saradnicima i stanovnicima Mihajlova. 

Otvaranju su, osim predstavnika gradske uprave, prisustvovali i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Aleksandar Farkaš, vlasnik Agencije „Farkaš“, zatim operski pevač Bela Mavrak, čiji se otac, nastavnik fizičkog vaspitanja u penziji, celog života zalagao za to da njegovo mesto dobije fiskulturnu salu, a u prvim redovima prisutni su mogli da vide i pop pevača Željka Vasića

mihajlovo-0016_ mihajlovo-0006_ mihajlovo-0012_ mihajlovo-0020_ mihajlovo-0010_ mihajlovo-0011_

Ni profesori nisu krili radost zbog ovog događaja.

– Otvaranje fiskulturne sale je od velikog značaja za celo selo, a posebno za naše učenike i stonoteniski klub „Tornado“. Polako smo premestili stolove u halu iz škole, i čekamo svaki momenat da počnemo da vežbamo u sali. Do sada su učenici fizičko vaspitanje imali u holu škole – rekao je Robert Gombar, nastavnik matematike, informatike i predsednik STK „Tornado“. 

mihajlovo-0001_ mihajlovo-0014_ mihajlovo-0013_ mihajlovo-0004_ mihajlovo-0003_ mihajlovo-0002_

Učenici su sa svojim nastavnicima za ovu priliku pripremili kulturno-umetnički program.

mihajlovo-0019_ mihajlovo-0018_ mihajlovo-0017_ mihajlovo-0015_

S.K. 

FOTO: Jovan Drndak Njegović