RADOVI NA REKONSTRUKCIJI TALPE NA TISI SE PRIVODE KRAJU: Kupači se očekuju uskoro

Na Tisi – jednom od omiljenih kupališta među Zrenjanincima, problem je predstavljala stara i dotrajala drvena talpa. Ona će uskoro biti zamenjena novom, metalnom konstrukcijom preko koje radnici postavljaju najkvalitetniji leksan, a potom će biti postavljena i veštačka trava.

DSC_0622

Projekat se finansira sredstvima Ministarstva turizma u vrednosti od pet miliona dinara, dok je lokalna samouprava iz budžeta obezbedila milion dinara. Izvođač radova je firma „Solar promont“ iz Srpske Crnje koja je dobila posao na gradskom tenderu.

Radove je danas obišao zamenik gradonačelnika Saša Santovac sa pomoćnicima Draganom Ćapinom i Simom Salapurom, u pratnji direktora Gradske stambene agencije Radiše Dupljanovića.

– Grad Zrenjanin vodi računa o izletištima i kupalištima koja sugrađani redovno posećuju tokom leta, a neka i tokom čitave godine. Nakon uređenja Peskare, na red je došla i rekonstrukcija talpe na kupalištu na Tisi. Talpa koja se nalazila u reci, bila je u izuzetno lošem stanju i ugrožavala je bezbednost kupača. Stara konstrukcija zamenjena je novom, radovi su još u toku, a završetak se očekuje za desetak dana – najavio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Više o samom načinu izvođenja radova i konačnom izgledu koji će talpa dobiti, rekao je direktor Gradske stambene agencije.

– Ova talpa je prva u Srbiji koja se radi u saglasnosti sa novim Zakonom o plovilima i plutajućim objektima. Danas su ovde bili i nadležni ljudi iz Lučke kapetanije, atestirali su svaki ponton, i od njih smo dobili potvrdu da ispunjavamo sve uslove predviđene zakonom – istakao je direktor Dupljanović.

Talpa zauzima površinu od 360 kvadratnih metara, a predviđeno je da primi od 200 do 250 ljudi. U planu je da se dogradi i dečji bazen.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak

DSC_0623

DSC_0657

DSC_0681