RADOVI NA SANACIJI KVARA I DALJE TRAJU: Završetak se očekuje oko 22 sata

– Radovi na sanaciji kvara na magistralnom vodu vodovodne mreže na samom izvorištu, odakle se grad snabdeva vodom, od jutros kada je otkriven kvar neprekidno traju i trenutne procene sa terena su da će, ukoliko ne dođe do neplaniranih dešavanja, biti okončani večeras oko 22 časa – rekao je Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema njegovim rečima, odmah nakon završetka radova, u vodovodnu mrežu biće puštena voda punog pritiska što će dovesti do postepene normalizacije vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

– Ekipe našeg preduzeća su jutros, odmah nakon lociranja mesta kvara, preduzeli neophodne mere da se obezbedi vodosnabdevanje grada vodom ali smanjenog pritiska u mreži, i taj režim vodosnabdevanja će ostati na snazi do momenta završetka radova. Trenutno veći deo grada ima vodu, ali smanjenog pritiska, dok pojedine višespratnice i obodni delovi grada su bez vode – naglasio je Gajin i dodao da će ukoliko bude novih informacija u vezi sa radovima na sanaciji kvara na magistralnom vodu, građani moći da se informišu putem sajta i Fejsbuk stranice preduzeća.