RADOVI NA TRAFOSTANICAMA: U petak četiri sata bez vode

Zbog redovnog održavanja trafostanica u petak, 6. avgusta, doći će do četvoročasovnog prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada kako bi se izvršilo redovno održavanje i remont trafostanica odakle se električnom energijom napajaju bunarske pumpe na izvorištu sa kog se grad snabdeva vodom.

Prema najavi iz Elektrodistribucije Zrenjanin, planiran je prekid snabdevanja u periodu od 8 do 12 časova. U istom periodu i JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvršiće redovnu reviziju i remont  na sopstvenim trafostanicama.

– Radovi se izvode sa ciljem da se obezbedi dodatna stabilnost i sigurnost sistema napajanja bunarskih pumpi na izvorištu, a samim tim i stabilnost i sigurnost celokupnog sistema vodosnabdevanja grada – kažu iz „VIK-a“.

Prema njihovim rečima, nakon završetka radova i puštanja električne energije neophodne za rad bunarskih pumpi, u roku od 45 minuta doći će do potpune normalizacije vodosnabdevanja na teritoriji celog grada.

Sugrađanima se savetuje da obezbede dovoljne količine vode neophodne za osnovne potrebe tokom trajanja prekida vodosnabdevanja.

U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu, a o novom terminu javnost će blagovremeno biti obaveštena.