RADOVI U MEDISONU U PUNOM JEKU

Polovinom januara hala otvara vrata
Rekonstrukcija hale sportova Medison započeta je 26. oktobra, a radovi su ovih dana u punom jeku. Kako kaže Bojan Mijatov, direktor JU „Sportski objekti”, do kraja godine očekuje se završetak najvećeg dela posla i predviđa da će hala biti u funkciji već polovinom januara 2017. godine.
– Postavljamo izuzetno povoljan parket. Potom je na redu hoblovanje i lakiranje, a zatim iscrtavanje terena za rukomet, futsal, košarku i odbojku – ističe Mijatov.
Podsetimo, među najznačajnijim promenama predviđenim projektom, jesu kompletna obnova parketa, demontaža starih tribina, postavljanje tri multifunkcionalna terena, modernizacija i adaptacija svih pratećih prostorija i instalacija kao i omogućavanje prilaza za osobe sa invaliditetom. Između ostalog, biće izgrađeni novi toaleti i svlačionice, tereni za tenis i badminton, kao i sale za borilačke sportove i stoni tenis. Osim toga, hala će biti opremljena štandovima i ostalom opremom potrebnom za održavanje sajmova.
Nosilac projekta, vrednog 447.966 evra, je Grad Zrenjanin, a partner je Privredna komora industrije i poljoprivrede Timiš. Donacija EU kroz IPA program je 387.000 evra.
B. M.