REKORDAN BROJ EKIPA I FUDBALERA UČESTVOVAO JE NA „SPORTO BIR KUPU” U ZRENjANINU

Takmičenje, druženje, praznik sporta i mladosti

  • Dodela medalja i pehara održana je na centralnom gradskom trgu, a najboljim ekipama i pojedincima uručeno je ukupno 15 pehara i 225 medalja

Više od 40 ekipa i 400 fudbalera (dečaci rođeni od 2004. do 2008. godine) iz gradova Vojvodine, Beograda, Novog Pazara i Rumunije okupio je „Sporto bir kup” održan prošlog vikenda u Zrenjaninu u sklopu „Dana piva”. Utakmice su igrane na Gradskom stadionu i na terenima SC „Gradnulica”.
Na takmičenju za 2004. godište pobedio je Korver iz Vršca, drugi je tim iz Kovilja, a treći domaći Sporto. U konkurenciji 2005. godište pobednik je beogradski Partizan, drugoplasirani je Vršac junajted, a treći Sporto. Fudbaleri Brašova iz Rumunije prvaci su u kategoriji 2006. godište, drugi je Čukarički iz Beograda, a treće Jedinstvo iz Rumenke. U nadmetanju sastava 2007. godište najuspešniji je bio Partizan iz Beograda, drugi je Spartak iz Subotice, a treći Vantim iz Temerina. Takmičenje za 2008. godište proteklo je u znaku Meridijane iz Novog Sada, drugoplasirana su Krila Krajine iz Bačke Palanke, a treći tim ODR iz Petrovaradina.
Ž. CVETIĆ
Opširnije u štampanom izdanju