REŠAVANJE BROJNIH PROBLEMA U MZ „MALA AMERIKA” NA ČEKANJU

Nedostatak novca i nereagovanje sputava rad

Buka fabrike „Don-Don”, oštećeni kolovozi i trotoari, loša vodovodna mreža, godinama otežavaju život u Mesnoj zajednici (MZ) „Mala Amerika”.
Pandemija je poremetila planove Mesne zajednice.
Kako je navela Snežana Jonjev, sekretarka MZ, nedostatak finansijskih sredstava glavni je razlog zbog kojeg Savet Mesne zajednice ne može da sanira ono što najviše muči građane.
– Rešenje velikog broja problema na koje se žale sugrađani ne zavisi samo od nas. Kada su u pitanju (ne)održavanje Jezera 2, problemi sa vodom i loši kolovozi, na nama je da o njima obavestimo nadležne institucije koje uz naš zahtev treba da deluju, ali njihova reakcija često izostaje – objasnila je Jonjev.

RASKOPANA ULICA
Kada su u pitanju radovi na vodovodnoj mreži, iako se sa njihovim saniranjem krenulo pre više od pola godine, ulica i dalje stoji raskopana. Kako sekretarka navodi, MZ nema nikakvih informacija od JKP „Vodovod i kanalizacija” o njihovom nastavku.
Mesna zajednica „Mala Amerika” na inicijativu građana podnela je prijavu inspekciji zbog buke u Fabrici „Don-Don”, ali, kako iz MZ kažu, po njihovim merenjima nije bilo osnova po kojim bi buka koju emituje Fabrika morala da se smanji.
– Buka i prašina koja izlazi iz Fabrike „Don-Don” višegodišnji je problem sa kojim se građani bore, ali nažalost, rešenja nema na vidiku – zaključila je sekretarka.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju