RURALNI RAZVOJ

Javni radovi u Busenju
Inicijativa za ruralni razvoj – Centar Jaša Tomić (IIRC), čiji je cilj unapređenje života seoskog stanovništva, po četvrti put sprovodi akciju javnih radova, ove godine u Busenju. Reč je o naselju pri Mesnoj zajednici Jaša Tomić, s tipičnim seoskim domaćinstvima.
Radovima koji počinju u utorak, biće obuhvaćeno sređivanje i čišćenje javnih površina, kao i uklanjanje ambrozije sa letnjih puteva na prilazima selu, ali i ispred napuštenih kuća u samom naselju. Takođe će se raditi i na uređenju katoličkog i jevrejskog groblja, koje je u celosti zaraslo u šipražje.
Ovaj projekat finansira Evropska unija kao pomoć teže zapošljivim grupama preko Nacionalne službe za zapošljavanja, dok će dodatne troškove finansirati opština aSečanj – kaže Mirjana Rikalo (IIRC). – Radujemo se što ćemo ovim projektom, i radovima koji će biti tokom naredna četiri meseca, ulepšati životnu sredinu našim komšijama iz Busenja, s većinskim mađarskim stanovništvom posvećenim poljoprivredi, gde do sada nikada javni radovi nisu organizovani.

S. M.