RVAČI PROLETERA OSVOJILI DVE BRONZE NA PLANETARNOM ŠAMPIONATU U BUDIMPEŠTI

Nemeš i Kadžaja asovi zlatnog sjaja

Konkurencija je bila izuzetno jaka, pa neki nosioci evropskih, svetskih i olimpijskih medalja nisu uspeli da se domognu odličja. Zato su medalje naših rvača mnogo vrednije

Srebro i dve bronze doneli su reprezentativci Srbije sa prvenstva sveta u rvanju grčko-rimskim stilom održanim u Budimpešti i tako nastavili da nižu blistav đerdan svetskih i evropskih medalja. Srebrnim odličjem okitio se Davor Štefanek, rvač subotičkog Spartaka, a bronzama Viktor Nemeš i Mihael Kadžaja, asovi zrenjaninskog Proletera.
– Iako nismo osvojili zlato, tri medalje su ogroman uspeh, najveći još od 1981. godine. U Budimpešti je nastupilo više od 800 rvača, konkurencija je bila izuzetno jaka. Rvanje je sve popularnije, u svakoj kategoriji bilo je bar desetak vrhunskih takmičara, pa mnogi nosioci evropskih, svetskih i olimpijskih medalja nisu uspeli da se domognu odličja, čak pojedini nisu prošli prvo ili drugo kolo. Zato su medalje naših rvača sjajnije i vrednije – istakao je Vojislav Trajković, trener rvača Proletera.

B. MANDIĆ

Opširnije u štampanom izdanju