Rvači putuju sutra u Rigu na Evropsko prvenstvo

Rvačka reprezentacija putuje sutra u Rigu (Letonijа), na Evropsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim stilom. U Rigu putuju Kristijan Fris, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović, Viktor Nemeš, Petar Balo i Nemanja Pavlović. Rvači su se pripremali u Zrenjaninu, a o svojim očekivanjima govorili su na konferenciji za medije u Hotelu Vojvodina.

– Trudimo se na svakom takmičenju, i sada idemo da osvojimo medalju. Trenirali smo puno još od januara, bili smo i u Ukrajini 12 dana, imali smo dobre sparinge, radili smo dosta na taktici, tehnici i snazi. Očekujemo da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve – rekao je Stojan Dobrev, trener reprezentacije.

Davor Štefanek, koji je već obezbedio učešće na Olimpijadi u Riju, nada se i evropskoj medalji.

– Moj glavni cilj je Rio, malo sam kasnije krenuo na pripreme jer je dugačak period do avgusta. Sada idem iz punog treninga na Evropsko prvenstvo, iskusan sam, dobro pripremljen i mislim da mogu da se nosim sa tim rvačima u Rigi. Na ovo takmičenje idem kao na neki medjunarodni turnir, nisam opterećen rezultatom i baš zato mislim ću osvojiti medalju ako dam svoj maksimum – istakao je Štefanek.

Kristijan Fris je siguran da se reprezentacija neće vratiti praznih ruku, jer su rvači vredno trenirali.