RVAČI, VESLAČI, STONOTENISERI I PLIVAČI STIGLI U TOKIO, STARIJI OLIMPIJCI PORUČUJU:

Neće biti lako pred praznim tribinama

Godišnjica rođenja sugrađanina dr Ferenca Kemenja, jednog od pionira savremenog olimpijskog pokreta, simbolično najavljuje i početak 32. letnjih Olimpijskih igara u Tokiju, 23. jula. Veliki broj sportista već je otputovao u Japan, a među njima i oni za koje će posebno navijati Zrenjaninci.

PRVA NASTUPA JOVANA ARSIĆ
Ima šansi za medalje – ocenili su reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom, pred polazak na Olimpijske igre (OI), u nedelju na beogradskom aerodromu. Tim Srbije u ovoj disciplini čine članovi Proletera: Mate Nemeš (do 67 kg), Zurabi Datunašvili (do 87 kg) i Mihail Kadžaja (do 97 kg). Njima će se u Japanu pridružiti Stevan Mićić, rvač u slobodnom stilu.
Treneri su Stojan Dobrev i Vojislav Trajković. Zrenjaninsku delegaciju činiće još i sutkinja Vesna Piperski Cucić i fizioterapeut Vladimir Milošev.
Prvi na borilište izlazi Mihail Kadžaja (2. avgusta), dan kasnije nastupaju Mate Nemeš i Zarubi Datunašvili. Nekadašnja članica „Zreneksa” veslačica Jovana Arsić nastupa 23. jula u kvalifikacijama u skifu. Član „Proletera”, plivač Nikola Aćin biće u bazenu 25. jula u štafeti 4×100 kraul.
D. P. i Grad Zrenjanin
Foto: PK Proleter
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Opširnije u štampanom izdanju