SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA 2017: Priznje Zrenjaninu za najboljeg domaćina

Zrenjanin je najbolji domaćin učesnicima Međunarodne regate „Reka“ 2016. godine – saopšteno je u subotu, 11. marta, na predstavljanju ovogodišnje istoimene manifestacije, održana u okviru 39. Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova, koji je održan od 9. do 12. marta u Beogradu.

Priznanje je uručio izvšni organizator Regate „Reka“ Saša Tabaković. U ime Turističke organizacije Zrenjanin priznanje je primila Vesna Bugarin. Uručenju je prisustvovao i Jaroslav Stevanov, zaposlen u Turističkoj organizacjii Zrenjanin koji je prošle godine bio jedan od glavnih organizatora dočeka i ispraćaja Regate „Reka“ u Zrenjaninu i Aradcu a učesnicima je predstavio i znamenitosti grada.

Regata „Reka“ se održava uz podršku Opštine Stara pazova i Turističke organizacije Stara Pazova i predstavnicima Zrenjanina je na priznanju za najboljeg domaćina prva čestitala direktorka Dragana Zorić. 

Prošlogodišnja Regata „Reka“ je, od  30 jula do 13. avgusta, prošla kroz 15 opština i gradova. Kako je rekla Vesna Bugardin, puno joj je srce što je Zrenjanin dobio priznanje za najboljeg domaćina a Grad Zrenjanin i Turistička organizacija Zrenjanin potrudiće se da i ubuduće na najbolji mogući način dočekaju i ugosti učesnike manifestacija koji doprinose promociji turističkih potencijala grada i okruženja.

Prošlogodišnji organizatori dočeka regate u Zrenjaninu su bili Udruženje građana Urban forum, Turistička organizacija Zrenjanina, zrenjaninska pivnica „Četir’ konja debela, Udruženje turizmologa Zrenjanin i tadašnje Javno preduzeće Turistički centar Zrenjanin, uz podršku Grada Zrenjanina.

Regata „Reka“ 2017. Počinje, kako je informisano,  28. jula, druženjem u Starim Banovcima, gde startuje sledećeg dana i završava se 11. avgusta.

B.Jajić