Sajtótájékoztatót tartottak az idén jubiláló Madách Amatőr Színházban

Megkezdődtek a János Vitéz próbái

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a nagybecskereki Madách Amatőr Színház ismét műsorára tűzi a János Vitéz című daljátékot. A színház fennállásának 65 éves jubileuma alkalmából Venczel Valentin az Újvidéki Színház igazgatója állítja színpadra Kacsóh Pongrác daljátékát a nagybecskereki társulattal.
Venczel Valentin a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy örömmel fogadta a felkérést, azon szempontból is, hogy színészi pályafutását itt a Madách Színházban kezdte. A Madách Színház a János Vitézt most harmadik alkalommal tűzi műsorára. Először 1954-ben játszották, ez a Madách hivatásos korszaka volt, majd 1970-ben ismét műsorra tűzték, és most e jeles évforduló kapcsán is.
A daljátékban több mint húsz színész vesz részt-hangzott el a sajtótájékoztatón.
Az előadás próbái a sajtótájékoztatót követően kezdődtek meg, és a tervek szerint karácsony előtt tartják meg a darab bemutatóját.
A daljáték zenei munkatársa Klemm Dávid lesz. A bemutatón kívül a színház még egy díszüléssel is készül a jubileumi évben.
A Madách Színház János Vitéz című daljátékét a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósíthatja meg, ugyanis pályázati eszközökből 1millió Ft-ot hagyott jóvá az alapkezelő a színház részére.
A Madách színház jubileumi évének a támogatója a Magyar Nemzeti Tanács és Nagybecskerek Város Önkormányzata.