Šampionat Srbije u kvizingu

U Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Perlezu održano je šesto prvenstvo Srbije u kvizingu, na kome je nastupilo više od 40 učesnika kvizova iz Srbije i Republike Srpske. Takmičari su imali test od 240 pitanja iz kulture, nauke, medija, sveta, zabave, sporta, istorije i životnog stila. Pobedio je Bojan Lukić iz Beograda.
Kviz asocijacija Srbije je osnovana pre tri meseca i ovo je prvo okupljanje kvizomana koje je bilo pod okriljem tog udruženja.
-Podatke za pitanja i odgovore pronalazimo na raznim mestima, u knjigama, novinama. Mi se stalno unapređujemo i otkrivamo šta se to novo dogodilo za godinu dana, a što može biti pitanje na kvizu. Ovako se pripremamo i za svetsko prvenstvo u kvizingu na kome nastupa i Srbija. Rezultati su nam solidni, jer nemamo podršku, sami se finansiramo, a i pitanja na svetskom prvenstvu su iz anglosaksonske sfere, što mi manje poznajemo – kaže predsednik Asocijacije, Radovan Višković.
Organizator prvenstva u Perlezu bio je Kosta Željski, koji je pozvao protagoniste filma „Šampioni iz 1956.“ da ljubiteljima kviza prikažu film, jer je 15. oktobra tačna godišnjica otkako je KK „Proleter“ osvojio prvenstvo Jugoslavije.

N.M.