SANIRANA DIVLJA DEPONIJA NA PLATOU CENTRALNE PIJACE

Smeće gde mu mesto nije!

Mini-deponije predstavljaju konstantan problem i na mestu uklonjenog smeća za par dana se neretko pojavi novo. Sa uređivanjem grada nastavljamo i dalje, nakon proteklih praznika, kako je to planom i programom predviđeno – saopštila je Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u Javnom komunalnom preduzeću (JKP) „Čistoća i zelenilo”.
Ovo preduzeće saniralo je prošle nedelje divlju deponiju koja je nastala na prostoru Centralne pijace, na delu koji je tokom prošle godine proširen. Taj deo pijace koristi se kao privremeni plato za prodaju polovne robe, poznat je kao „buvlja pijaca”. Uprkos kontejnerima za odlaganje otpada, zbog nemarnog odnosa korisnika pijace, na rubovima je stvorena divlja deponija.
Kako navode u Gradskoj upravi, prostor na kome je privremeno smešten buvljak još uvek nije priveden nameni, jer nisu završeni svi predviđeni radovi na proširenju pijačnog platoa.
Bez obzira na to, i na njemu postoji mogućnost odlaganja otpada i samo je potrebno da pijačari i potrošači povedu računa o higijeni. Apelovano je na sve korisnike, potrošače i posetioce da se uzdržavaju od odlaganja otpada svuda gde to nije predviđeno.
Inspekcijske službe Grada Zrenjanina najavljuju da će, nakon sanacije ove deponije, pojačati mere da spreče bacanje smeća gde mu nije mesto.
S. V.