SAOPŠTENJE IZ KABINETA GRADONAČELNIKA

Većnik sa infekcijom

Gradska uprava izvestila je javnost da je novi korona virus napao i zrenjaninskog funkcionera: – Član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice, kod koga je utvrđeno prisustvo koron virusa, nalazi se na lečenju u Novom Sadu, stabilnog je zdravstvenog stanja i dobro se oseća – navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika, koje je prosleđeno medijima ovog ponedeljka.
– Odmah nakon što je potvrđeno da je ovaj gradski većnik zaražen korona virusom, preduzete su sve propisane mere. Obavljena je dezinfekcija prostorija u Gradskoj kući u Zrenjaninu, a pojedini funkcioneri koji su bili u kontaktu sa članom Gradskog veća su testirani. Svi nalazi testiranih su negativni na prisustvo korona virusa. Takođe, svi oni se, bez obzira na to, nalaze u kućnoj izolaciji, kako je i predviđeno procedurom u ovakvim slučajevima. U kućnoj izolaciji se nalazi i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, i oseća se dobro. Sve aktivnosti u lokalnoj samoupravi se obavljaju i odvijaju po planu – kaže se u saopštenju.
– Iskoristio bih još jednom priliku da pozovem sve građane da slušaju savete stručnjaka, pridržavaju se mera koje je propisala država i da ostanu kod svojih kuća. Samo na taj način možemo da dobijemo ovu bitku sa korona virusom – poručio je, kako se navodi u saopštenju gradonačelnik Janjić.
L. Z.