SAOPŠTENJE KABINETA GRADONAČELNIKA ZRENJANINA

Nevolje sa vodom biće rešene

U redakciju našeg lista u ponedeljak je stiglo saopštenje iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina o problemima u gradskom vodosnabdevanju. Saopštenje prenosimo u celosti.
– Zrenjanin je svakim danom sve bliže rešavanju višedecenijskog problema sa neispravnom pijaćom vodom. Danas je (u ponedeljak) Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio rezultate analiza vode na izlazu iz postrojenja za preradu i one jasno pokazuju da je investitor uspeo da prečisti vodu i dovede je do toga da ona sada odgovara svim parametrima.
Pored činjenice da voda na izlazu iz postrojenja odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode, mnogo je bitnija činjenica da je po rezultatima Zavoda za javno zdravlje voda u gradskoj mreži takođe u okviru Pravilnika. Prema rečima gradonačelnika Čedomira Janjića, građani neće dugo čekati na skidanje zabrane na uporebu vode.
„Sa izuzetno velikim razlogom za optimizam želim da poručim građanima Zrenjanina da smo napokon uspeli da prečistimo vodu i stavimo je u okvire koje nalažu Zakon i Pravilnik. Ova informacija je od izuzetnog značaja za sve građane i smatram da baš sada, u ovoj teškoj situaciji, kada se cela država nalazi u vanrednom stanju zbog pandemije korona virusa, građanima mogu da saopštim da smo na korak od skidanja zabrane. Moji saradnici i ja i pored svih nedaća i sabotaža na koje smo nailazili pri rešavanju ovog problema, radimo danonoćno na sledećem koraku, a to je dugo očekivano skidanje zabrane. U prethodnom periodu je bilo najava da će ovaj problem biti rešen, ali sada imamo rezultat koji nam jasno pokazuje da smo uspeli da napravimo ozbiljan pomak” – poručuje gradonačelnik Janjić.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju