SARADNjA BRATSKIH GRADOVA: ZRENjANINCI U POSETI TREBINjU

Izložba uz Preobraženje
Drago mi je što u okviru Preobraženskih svečanosti, kao bratski grad, dolazite na našu slavu i želite da osvežite pamćenje na našeg Trebinjca Uroša Milojevića. Zadovoljstvo mi je da se putem ovih fotografija podsetimo na trenutke kada je Uroš, kao dugogodišnji predsednik Udruženja pomagao i činio mnogo za našu Hercegovinu i Trebinje – rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, obraćajući se zvanicama na nedavnom otvaranju izložbe zrenjaninskog fotografa Jovana Drndaka Njegovića u ovom hercegovačkom gradu.
Postavka sačinjena od 40 panoa sa fotografijama u kolornoj i crno beloj tehnici, posvećena dugogodišnjem predsedniku zrenjaninskog Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine Urošu Milojeviću (1940 – 2017) nosi naslov „Svetlost Travunije u banatskoj žiži”.
Petrović se ovom prilikom sastao sa predstavnicima zrenjaninske lokalne samouprave, predsednikom Skupštine Oliverom Mitrovićem i pomoćnikom gradonačelnika Simom Salapurom, uputivši pozdrave svim građanima bratskog grada u Banatu, a direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić uručio je gradonačelniku Trebinja poklon – umetničku fotografiju sa motivom Zrenjanina.
U Trebinje je, povodom gradske slave, ovog avgusta autobusom organizovano doputovala grupa Zrenjaninaca. Na otvarnju izložbe fotografija u Klubu umetnika govorili su profesor Petar Bodiroga, pisac Aleksandar Bjelogrlić, književni stvaralac Duško Milićev i autor fotografija Jovan Drndak Njegović. U umetničkom delu programa nastupili su muzičari Milica i Davor Dosković.

L. Z.

_DSC3703

_DSC3782

_DSC3821

_DSC3847

_DSC3939

_DSC3956

_DSC4209