SAVET SREDNJOBANATSKOG OKRUGA O REFORMI UPRAVE KORIŠĆENJU EVROPSKIH FONDOVA

– Sa racionalizacije, odnosno sprovođenja mera ograničavanja zapošljavanja, prelazimo na preformatizaciju i karijernu profesionalizaciju državne uprave i lokalne samouprave. Predlozi većeg broja zakona koji će dodatno regulisati ovu materiju, uglavnom su formulisani.

Ovo je izjavio državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak na danas održanom radnom sastanku u sedištu Srednjobanatskog okruga.

Vidosava Enderić, direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, obavestila je predstavnike Zrenjanina, Žitišta i Novog Bečeja o načinima apliciranja za besplatnu pomoć u izradi projekata u čijem finansiranju učestvuje Evropska unija.

Donedavni načelnik Okruga Dušan Šijan založio se da se normativno i u praksi uvede regionalni, u slučaju naše zemlje, okružni nivo saradnje sa EU. Tako bi se izbegli zastoji u korišćenju njenih fondova, čega već ima.

Zainteresovani za saradnju mogu se obratiti „Еvropskim poslovima“ АPV putem mejla office@vojvodinahouse.eu , kao i na telefonski broj 021/ 483-06-30.

М. S-n.