SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZRENJANINA: Proširuje se industrijska zona „Jugoistok“

Grad Zrenanin pristupa izradi Plana detaljne regulacije industrijske zone „Jugoistok“, površine 550 hektara – odlučiili su odbornici Skupštine grada Zrenjanina na današnjem zasedanju.

Ovom odlukom Zrenjanin postaje grad sa najvećom površinom zemljišta koje se nudi investitorima. Jedan broj investitora u pregovorima je sa Vladom, a nekoliko ih se neposredno javilo gradu Zrenjaninu – izjavio je, komentariđšući sa govornice usvojeni predlog odluke zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Odbornici su usvojili informaciju o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u gradskoj upravi, javnim preduzećima, ustanovama i mesnim zajendnicama, kojom je ovaj broj utvrđen na 1.875, što je za 180 izvršlaca manje od zakonom dozvoljenog broja.

Izmenom statuta grada Savet za razvoj grada, koji formira gradonačelnik, postaje stalno radno telo.

Za vršioca dužnosti direktora Gradske toplane, upražnjeno imenovanjem dosadašnjeg direktora mr Aleksandra Starčevića imenovan je Ilija Svilar, koji je svojevremeno bio direktora DP „Grejanje“. Milan Kovačević imenovan je za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Skupština je usvojila godišnje izveštaje nekoliko javnih preduzeća u prošloj godini.

M. S-n.

1-predsednik skupstine

1-skupstina- sns odbornici kolege

1-skupstina-telefon