SEDNICA SKUPŠTINE ZRENJANINA: Rebalans budžeta i kadrovske promene

Skupština grada Zrenjanina je na današnoj sednici usvojila rebalans budžeta, utvrdivši ga na nivou od 4 milijarde i 165,4 miliona dinara, što je za 12,6 odsto više od budžeta usvojenog za tekuću godinu.

Za vršioca dužnosti direktora Savremene galerije izabra je Dušan Radišić – master ekonomije, a Olivera Lisica je imenovana za vršioca dužnosti Centra za socijali rad. Dosadašnja direktorka Centra za socijalni rad Julija Bobek izabrana je ze zamenika gradskog ombudsmana.

Usvojeni su rebalansi planova rada i poslovanja većeg broja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Zrenanin.

Odbijen je velik broj predloga odbornka Lige socijaldemokrata Vojvodine da pojedinačni članovi Gradskog veća i ostali funkcineri koje je izabrala Skupština podnesu izveštaje o radu, kao i o tome koji resor „duže“ u Gradskom veću.

Koa dopunu dnevnog reda odbornici su prihvatili samoinicijativni predlog Porojekta javno-privatnog partnerstva rekonstrukcije, izgradnje, dogradnje, dugogodišnjeg održavanja i obezbedjivanja dostupnosti saobraćajne infrastrukture u delu putne mreže na teritoriji grada Zrenanina, sa javnim plaćanjem. Predlog je podneo Put invest“ Sremska Kamenica. Prema Zakonu o javno – privatnom partnerstvu, usledio bi ugovor između „Put investa“ i grada Zrenjanina.

M. S-n.

_MG_1276 _MG_1336 _MG_1360