SERVIS MOJ-ERAČUN: Besplatni eRačuni firmama tokom vanredne situacije

Kao društveno odgovorna kompanija, nastavno na preporuke Ministarstva i Vlade Republike Srbije za uvođenje dodatnih mera opreza za sprečavanje širenja zaraze korona virusom, servis Moj eRačun priključio se aktivnostima sprečavanja širenja bolesti. Naime omogućili smo poslovnim subjektima u Srbiji da papirno poslovanje, koje podrazumieva fizičku razmenu dokumenata i poštansko slanje računa, besplatno  zamene  eRačunom, odnosno digitalnim načinom dostave računa, što je sigurnije za zdravlje njihovih zaposlenih i poslovanje u celini, kao i za sigurnost njihovih komitenata. Servis Moj-eRačun omogućava svim poslovnim subjektima koji do sada nisu prešli na bespapirno  poslovanje i uveli eRačun da se u narednom period registruju na servis i potpuno besplatno šalju eRačune za vreme trajanja vanrednog stanja prouzrokovane korona virusom – navodi se u saopštenju kompanije

Iz ove kompanije dalje navode da su svesni da će novonastala situacija doneti dosta problema privredi I privrednim subjektima, te da je ovo jedini način da pomognu svima da njihovi računi budu dostavljeni, I da se na taj način umanje naplate potraživanja činjenicom da će broj nedospelih računa biti sveden na minimum.

–  Firmama koje do sada nisu koristile eRačune,  ali se od 16. marta 2020.  registruju na servis Moj-eRačun, biće omogućeno besplatno slanje eRačuna sve do završetka vanrednog stanja. Takođe firmama će biti omogućeno besplatno postavljanje radnog procesa razmene eRačuna, pristup servisu sa bilo koje lokacije (moguć rad od kuće), status primljenih I poslatih eDokumenata u realnom vremenu, pomoć kod slanja I preuzimanja eRačuna, kao i pouzdana dostava s povratnom informacijom I veća likvidnost zbog tačnog vremena dostave računa – navodi se u saopštenju.

Postojećim korisnicima servis Moj-eRačun omogućio je dodatnu tehničku podršku u slučaju rada od kuće, s obzirom na to da je pristup uslugama servisa moguć sa bilo koje lokacije. U slučaju da preduzeća ne koriste uslugu eArhiva ili nisu upoznata kako joj mogu pristupiti sa mobilnog uređaja ili računara, kako pretraživati primljene I poslate eRačune Ili kako osigurati pristup eArhivi drugim zaposlenima, tehnička služba servisa Moj-eRačun biće dostupna za postavljanje radnih procesa ili telefonske konsultacije tokom celog perioda vanredne situacije kao I do sada. Aktivaciju svog eRačuna možete zahtevati na linku https://www.moj-eracun.rs/cms/zatrazite-ponudu/  ili  preko online forme https://www.moj-eracun.rs/cms/zatrazite-ponudu/. Za savet ili podršku obezbeđeni su brojevi telefona I to +381 66 8103056 , +381 66 8103053, I  +381 64 8893033.