SEZONA U PODRUČNOJ LIGI ZRENJANIN U SVETLU STATISTIKE

Na fer-plej tabeli najbolja je Mladost iz Banatskog Despotovca sa 47 negativnih poena: igračima tog tima pokazano je 38 žutih i tri crvena kartona

Pet kola pre kraja prvenstva u Područnoj ligi Zrenjanin vodila se neizvesna borba za prva tri mesta na tabeli, ali i za opstanak. Kada je bilo jasno da će ligu napustiti samo jedna ili dve ekipe, u finišu prvenstva je igrano sa manje naboja i pritisaka.
Sve počasti pripale su Crvenoj zvezdi iz Vojvode Stepe koja je bila najuspešnija (24 pobede i 76 bodova). Stepčani u svojim redovima nisu imali najefikasnije strelce, u tome su najuspešniji bili Naftagas i Banat. Zanimljivo je da su Čenćani dostigli Elemirce po broju pogodaka pobedivši ih u poslednjem kolu rezultatom 10:0, što je i najubedljiviji trijumf u sezoni.
Posle četiri sezone Proleter 2006 se vratio u A ligu, a fudbaleri 2. oktobra iz Kumana čekaće ishod baraža za Vojvođansku ligu i navijaće da uspešni budu ili Banat ili Naftagas. Inače, Kumančani su prošle sezone bili najlošija gostujuća ekipa. Oni su na strani osvojili samo dva boda, a loš učinak imali i fudbaleri Mladosti iz Lukićeva koji su svega tri boda doneli sa gostovanja.
N. M.

Opširnije u štampanom izdanju