ŠKOLA „9.MAJ“: Renoviran objekat za najmlađe

9. MAJ 2U Osnovnoj i srednjoj školi „9.maj“ danas su otvoreni renovirani objekti namenjeni za boravak dece predškolskog uzrasta, od tri do sedam godina.

– Veoma je teško i zahtevno održavati ovakvu zgradu staru preko sto godina, i zato nam je svaka podrška dobrodošla. Osim Grada Zrenjanina, koji nam svesrdno pomaže kako u održavanju objekata, tako i za sve druge potrebe koje imaju deca u ovoj školi, u renoviranju ove zgrade pomogla nam je kompanija „C&A“- rekla je ovom prilikom Snežana Oluški Vlačić, direktorka OSŠ „9.maj“ napominjući da škola srećna što ima prijatelje i društveno odgovorne firme koje pomažu i najavila nove projekte sa „C&A“.

Nemačka kompanija, koja u Srbiji posluje više od decenije, uložila je u renoviranje oko 2,5 hiljade evra kako bi unapredili uslove života i rada dece u školi.

9. MAJ 3

– Ovaj projekat je pokazao da naša kompanija nije društveno odgovorna samo na globalu već i na mikronivou, poput ovog projekta u Zrenjaninu. Ova sredstva koja smo opredelili školi „9. maj“uložena su u zamenu PVC stolarije na ovom objektu, da bi najmlađa deca imala adekvatne uslove za boravak i rad. Takođe, želja nam je da damo i primer drugima kako bi krenuli ovim putem i pokazali odgovornost prema zajednici u kojoj svi živimo – istakao je Bojan Gligić, menadžer kompanije „C&A“ u Zrenjaninu.

9. MAJ 4

Saša Santovac, zamenik gradonačelnika podsetio je da Grad Zrenjanin uvek pomaže kako školi „9.maj“ i svim drugim gradskim školama, te da je u konkretnom slučaju obezbedio sredstva za krečenje i opremanje prostorija nameštajem.

Otvaranju renoviranih prostorija prisustvovali su i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, Olivera Lisica, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti i Slaviša Vlačić, član Gradskog veća.

S.V.

9. MAJ 5