SKUPŠTINA POTVRDILA: Nemanja Milinković novi v.d. direktora „Čistoće i zelenila“

Nešto više od dve nedelje od poslednjeg zasedanja lokalnog parlamenta, predsednik Skupštine Čedomir Janjić zakazao je novo. Predloženi dnevni red koji je bio razmatran na današnjoj sednici, održanoj u sali Kulturnog centra, imao je 42 tačke. I ovog puta, više od polovine njih odnosilo se na kadrovske promene.
Novo rukovodstvo i članove Nadzornog odbora dobilo je Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“. Umesto Zorana Protića, na mesto v.d. direktora imenovan je Nemanja Milinković, koji je podneo ostavku na odborničkoj funkciji i prihvatio novu dužnost.
Sa dnevnog reda je ponovo skinuta tačka koja se odnosila na promenu direktora JKP „Gradska toplana“.Ostaje i dalje neizvesno ko će na najvažnijoj poziciji zameniti Iliju Svilara.
Saziv Gradskog veća i ovog puta je pretrpeo izmene. Gradonačelnik Simo Salapura je predložio da se za novog člana postavi Vojislav Arsenov, preduzetnik, što je glasanjem odbornika i usvojeno.
Nove članove dobijaju i Upravni odbor zrenjaninske Biblioteke, kao i pojedini školski odbori.
Kao prva tačka 12. sednice lokalnog parlamenta najavljene su izmene i dopune odluka o budžetu Grada, koje je komentarisao gradonačelnik.
– Odluka o rebalansu budžeta je od velike važnosti za nastavak novih investicija. Ukupna primanja i prihode za ovu godinu smo povećali za 6,4 milijarde dinara, a u to je uračunat i investicioni kredit od 490 miliona sa kojim nastavljamo radove i projekte u Gradu. Deo sredstva dobili smo od Vlade Srbije koja će biti utrošena za opremanje zone „Jugoistok“. Nećemo zaboraviti ni sportsku infrastrukturu, i predstoji nam druga faza saniranja stadiona i izgradnja vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman. U najavi je i velika akcija pošunljavanja u oktobru za koju su, takođe, izdvojena ozbiljna sredstva – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

M.Malbaški
Foto: Jovan Drndak Njegović