SKUPŠTINA POTVRDILA ODLUKE GRADSKOG VEĆA: Prihvaćen program otuđenja gradskog građevinskog zemljišta

Odbornici Skupštine grada drugi put ove godine donosili su važne odluke za Grad Zrenjanin. Na šestom sazivu potvrđene su odluke donete na prošlonedeljnom zasedanju Gradskog veća.

Skupština je održana danas u sali Kulturnog centra a utvrđeni dnevni red imao je 16 tačaka i tokom sednice nije pretrpeo izmene ili dopune. Predloge dopuna dnevnog reda koji ni ovog puta nisu bili usvojeni podneli su odbornik Aleksandar Korovljev (pokret „Dosta je bilo“) i odbornica Mirjana Grujić (DSS) a ticali su se studije o proceni negativnog uticaja budućeg pogona kompanije „Šandong Linglong“ na zdravlje građana. Opozicija je komentarisala i Javnu raspravu o proceni uticaja na životnu sredinu fabrike guma koja je juče održana u Novom Sadu, a građani bili uskraćeni da prisustvuju.
Kao najznačajnija tačka, usvojena odlukom većine odbornika je prihvatanje Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu. Komentarišući ove odluke, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da, njihovim usvajanjem, Grad Zrenjanin i Gradska uprava žele i da izađu u susret investitorima i da se suoče s nekim prisutnim problemima.
– Usvajanjem Programa otuđenja gradskog građevinskog zemljišta ispunjavamo obavezu Gradske uprave da tu proceduru obavi do 30. marta i na osnovu uvida u raspoložive parcele ponudili smo ih brojnim zainteresovanim investitorima. Veća su i sredstva u budžetu za infrastrukturno opremanje tih lokacija – objasnio je Santovac.
Odbornici su bili saglasni i sa dopunom Posebnog programa korišćenja subvencija iz budžeta Grada za JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2021. godinu, a prihvatilo je i promene i dopune programa poslovanja ovog Javnog preduzeća za tekuću godinu.
Skupština je prihvatili ideju da Grad pristupi članstvu Udruženja „Tri plus“ iz Čačka, čiji je cilj pružanje podrške porodici, podsticaju rađanja i porastu nataliteta.

Usvojeni su i predlog izmena u Planu generalne regulacije „Dolja“ u Zrenjaninu. Menja se i gradska Odluka o parkiranju, jer su joj dodate odrednice koje se tiču napuštenih vozila, što do sada u njoj nije bilo definisano. Promene će pretrpeti program poslovanja JKP „Čistoća i zelenilo“ za 2021. godinu, a pred odbornike je iznet i usvojen izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u prošloj i plan rada za ovu godinu, kao i plan rada Komunalne milicije za 2021. godinu.

M.Malbaški

Foto: Jovan D. Njegović