SKUPŠTINSKA ODLUKA: U IZGLEDU JE JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO GRADA SA „PUT INVESTOM”

Dobra iskustva sa firmom iz Sremske Kamenice

Grad Zrenjanin je, prihvatanjem odgovarajućeg akta koji je podnelo D.O.O. „Put – invest” iz Sremske Kamenice, ušao u postupak mogućeg javno-privatnog partnerstva za rekonstrukciju, izgradnju, dogradnju, dugogodišnje održavanje i obezbeđenja dostupnosti saobraćajne infrastrukture u delu lokalne putne mreže na teritoriji Grada.
– Gradska skupština je prošle srede prihvatila Samoincijativni predlog „Put – investa” za saradnju na poslovima koji se tiču putne infrastrukture na ovom prostoru. Dokument sadrži potrebne podatke, skice i proračune koji bacaju realno svetlo na stanje kolovoza, pešačkih i bicklističkih staza kao i podatke o kvalitetu usluga koje ova firma može da pruži. Gradsko veće će, shodno zakonu, formirati komisiju za izradu Projekta javno – privatnog partnerstva, o kom konačnu ocenu daje odgovarajući organ na nivou države. Izbor partnera sprovodi se kroz postupak javne nabavke. Cenim da je materijal koji je dostavio „Put invest”, kvalitetan – izjavio je za naš list u ponedeljak Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.
Prema njegovim rečima, ponuda putarskog preduzeća koje je već duže vreme prisutno na širem području Zrenjanina, proteže se na razdoblje od sedam godina, a vrednost radova na izgradnji, rekonstrukciji i dugogodišnjem održavanju puteva bila bi oko devet miliona evra. Grad Zrenjanin je, za ove poslove, u 2017. godini namenio tri miliona evra, od čega je nešto više od polovine već utrošeno. Značajan deo poslova (kolovoz u ulicama Franje Kluza i Cara Dušana, zamena asfaltnog zastora u ulici Đorđa Joanovića) obavio je upravo „Put invest”.
– Ponuda „Put investa” ni na koji način ne isključuje druge firme iz posla na ovom prostoru. Moram reći da, kada je reč o firmama u ovoj delatnosti sposobnim za poslove ovakvog obima i kvaliteta, izbor nije veliki – komentariše zamenik gradonačelnika.
M. Stojin