SLOBODNA TEMA U OBJEKTIVU – ZRENJANINSKA FOTOGRAFSKA SCENA 2019.

Nagrade i pohvale najboljima

Sedma godišnja izložba Foto-kluba „CD 13” otvorena je u petak, 1. novembra, u izložbenom salonu Kulturnog centra i nosi naziv ,,Zrenjaninska fotografska scena 2019”. Prethodio joj je konkurs na koji je pristiglo 209 fotografija od 29 autora. Žiri u sastavu Milica Bjelanović, diplomirana grafičarka, Virag Ištvan, član Foto-kluba „Rada Krstić” u Somboru, Foto-saveza Srbije i Svetske asocijacije fotografa Mađarske (World Association of Hungarian Photographers) i Dušan Živkić, predsednik Foto-kino i video saveza Vojvodine, za izložbu je selektovao 72 rada, dodelio šest nagrada i po tri pohvale u dve kategorije – kolor i monohromatska fotografija. Tema konkursa je bila slobodna.
Postavku, koja je okupila veliki broj autora i ljubitelja fotografije, otvorili su Dušan Živkić i Tamara Agramović, članica Fotokluba „CD 13”.
– U ovakvim slobodnim izložbama spektar interesovanja autora je zaista šarolik. Ono što je najzastupljenije na fotografijama su ljudi i simbolika koju sami autori vide i stvaraju – objasnio je Živkić.
Prva nagrada u kategoriji kolor fotografije ove godine pripala je Tiboru Arvi, aktivnom zrenjaninskom fotografu čiji je opus tema zaista šarolik.
Miroslava Malbaški
Foto: Dušan Udicki

Opširnije u štampanom izdanju