BROJNI RADOVI ZAVRŠENI NA TERITORIJI MESNE ZAJEDNICE ŠUMICA

Infrastruktura za bolji život građana

Saniranje udarnih rupa, rekonstruisanje kolovoza na Principovom mostu, uređenje problematične raskrsnice na uglu Radničke i Stanoje Glavaša, neki su od radova urađenih na putnoj mreži u Mesnoj zajednici (MZ) „Šumica”, koje su inicirali sugrađani koji žive u ovom delu grada, a sproveo Savet ove MZ u saradnji sa Gradskom upravom. Takođe, prema rečima Nenada Gavranića, predsednika Saveta MZ „Šumica”, u toku ove godine uređeno je još nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata na njenoj teritoriji.
– Pre svega treba spomenuti finalizaciju radova na vodovodnoj mreži i postavljanju vodomera u 120 domaćinstava na delu teritorije naše MZ, čime je znatno poboljšano vodosnabdevanje za naše sugrađane. Kada je reč o samoj zgradi MZ, zamenjena je kompletna stolarija na našim prostorijama, ali i na delu zgrade u kojoj se nalazi vrtić „Čika Jova Zmaj”. Finalizacijom ovog posla omogućeni su bolji uslovi za boravak dece i zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi i poboljšana je energetska efikasnost zgrade, čime ćemo znatno smanjiti troškove grejanja. Osim stolarije, sređen je i enterijer zgrade a treba napomenuti i da je postavljen i video nadzor, čime smo znatno doprineli povećanju bezbednosti građana i imovine – istakao je Nenad Gavranić.
On je rekao i da u prostorijama MZ redovne aktivnosti imaju i penzioneri iz ovog dela grada, a neretko salu mesne zajednice koriste i deca iz vrtića.
– Svake poslednje srede u mesecu građanima je omogućeno da prekontrolišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Nedavnim obeležavanjem Svete Petke, krsne slave naše MZ, polako zaokružujemo aktivnosti za ovu godinu i uveliko se spremamo i planiramo poslove za sledeću – zaključio je Gavranić.
S. V.