SPORTISTA GODINE LISTA „ZRENJANIN” – ČITAOCI IZABRALI NAJBOLJE

Trofeji kuglašicama i stonoteniserima
Sportistkinja godine je kuglašica Dragana Dorožan, a stonoteniser Ilija Majstorović je prvi među sportistima
List „Zrenjanin” je 62. put organizovao izbor za najbolje sportiste, ekipe i trenere, a 12. put zaredom u žiriju su bili naši čitaoci. Za nešto manje od dva meseca, koliko je trajala akcija, u našu redakciju je stiglo 2.613 glasačkih kupona. Čitaoci su birali najuspešnije za 2017. godinu u sedam kategorija.
Za troje prvoplasiranih pojedinaca i ekipa iz svake kategorije pripremili smo pehare i nagrade. Priznanja ćemo im uručiti na svečanosti koja će biti održana u petak, 2. marta, u 13 sati u sali zrenjaninskog Pozorišta.
U kategoriji seniora najviše glasova (1.006) dobio je kapiten stonoteniske ekipe Banata Ilija Majstorović. Drugoplasirani je rvački as Proletera Viktor Nemeš (264), a na trećem mestu je Proleterov plivački šampion Ivan Lenđer (250). Dragana Dorožan, kapitenka kuglaške ekipe Kristala pobednica je u konkurenciji seniorki, a dobila je 970 glasova. Drugoplasirana je karatistkinja lazarevačkog Zadrugara Sanja Cvrkota (316), a trećeplasirana je članica fitnes kluba Stefani Aleksandra Aranitović (197).

46 - 1 B Sportista godine Dragana Dorozan
U juniorskoj konkurenciji pobednik je stonoteniser Stenesa Dimitrije Levajac (345), drugi je Milan Vasiljević, bokser Savate kluba Banat koji je dobio 284 glasa, a treće mesto pripalo je Branku Tomiću (177), doskorašnjem rukometašu Proletera.
Među juniorkama najviše glasova dobila je kuglašica Kristala Hermina Lukač (760), druga je karatistkinja KK Zrenjanin Anja Milovanović (364), a treća Milica Jahura (349), članica Savate kluba Banat.
Stonoteniski klub Banat dobio je najviše glasova (695) u kategoriji muških ekipa. Slede Rvački klub Proleter (452) i Kuglaški klub Kristal (420). Kuglašice Kristala najuspešnije su među ženskim ekipama (951 glas), druge su odbojkašice ŽOK Klek MD Zrenjanin (295), a treće karatistkinje Zadrugara (224).
Među trenerima prva je dama – Marija Kresović iz Kuglaškog kluba Kristal (1013 glasova), drugi je Dragan Klajić, trener stonotenisera Banata (342), a treći Slobodan Popov iz Savate kluba Banat (329).

B. M.