SPORTSKA SUBOTA U „AVIV PARKU” – MINI OLIMPIJADA I TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO

Pozitivna energija i lepo druženje
Na 11. Mini olimpijadi učestvovalo je 16 ekipa iz Subotice, Bačke Topole, Vrbasa, Inđije, Vršca, Stare Pazove, Bačkog Petrovca, Kule, Novog Sada, Srbobrana, Pančeva, Feketića, Žablja, Kikinde i Zrenjanina (koji je imao dva tima – „Suncokreti” i OSŠ „9. maj”). Nadmetali su se u rušenju čunjeva, bacanju kugle, nadvlačenju konopca, odbojci sa čaršavom i u disciplini iznenađenja. U ukupnom plasmanu prva je ekipa iz Inđije, drugi je tim iz Srbobrana, a treći su Pančevci.
– Ova Olimpijada je posebna, ne po učesnicima, nego po njihovim osmesima, pozitivnoj energiji i želji da se druže i nadmeću – kazala je Ružica Tomić, predsednica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret”.
Trka za srećnije detinjstvo organizuje se više od tri decenije, a treću godinu zaredom domaćin je „Aviv park”. Učestvovali su predškolci, osnovci i srednjoškolci. Manifestacija je imala i humanitarni karakter, jer je sav prihod od prodaje startnih brojeva (po ceni od 50 dinara) namenjen dobrim đacima iz siromašnih porodica.
– Kroz sportske aktivnosti, takmičenja i promociju zdravih vrednosti promovišemo i humanost. Ovo je sportsko-humanitarna akcija na koju smo svi ponosni – izjavio je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
Manifestacije su podržali Grad Zrenjanin, Savez za školski sport i Sportski savez Zrenjanina, Crveni krst, Predškolska ustanova Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
M. MALBAŠKI
FOTO: IVAN PANČIĆ

46 - 1 B pozdrav navijacima

46 - 1 C trofeji za pobednike

46 - 1 D takmicenje u nadvlacenju konopca
Opširnije u štampanom izdanju